ECP Tordera presentarà una moció sobre la situació de 30 famílies que malviuen a un edifici del carrer Santiago Russinyol


En Comú Podem Tordera presentarà en el proper plenari municipal una moció exigint a l’Ajuntament que apliqui el que estableix la llei del dret a l’habitatge de Catalunya per resoldre el problema que afecta a les 30 famílies que malviuen a un edifici del carrer Santiago Russinyol

Segons la moció, el passat 5 de desembre del 2019, es va produir un tall de subministrament elèctric a un edifici situat al carrer Santiago Russinyol de Tordera, que va destapar la situació de precarietat en la qual es troben les més de 30 famílies que hi resideixen de manera irregular.

Viuen en un edifici que no reuneix les condicions mínimes per a ser habitat. No té llicència de primera ocupació, ni cèdula d’habitabilitat i no compleix cap normativa de seguretat. Instal·lacions precàries de llum i aigua, sense calefacció, humitats i rates. Segons En Comú Podem, algunes de les persones que hi resideixen van ser víctimes d’un frau per part de promotor que va realitzar la construcció, ja que disposen de contractes de lloguer amb dret a compra i en alguns casos van estar pagant quotes de lloguer durant anys. La resta de pisos buits de l’edifici van ser ocupats davant la manca d’habitatge assequible al municipi. Escoltem el regidor d’ECP, Salvador Giralt.

ECP mocio 1

Amb aquesta moció, En Comú Podem Tordera pretén pressionar a Caixabank com a propietari de l’immoble, per tal de resoldre la situació i posar fi a la precarietat en la qual malviuen les més de 60 persones que segueixen a l’edifici. Proposem  a l’ajuntament que apliqui el que estableix la Llei 18/2007, del dret a l’habitatge de Catalunya per l’incompliment de la seva funció social i exigim la incoació d’un procediment per a la declaració de la situació anòmala de l’habitatge entre d’altres mesures de pressió.

ECP mocio 2

En Comú Podem denuncia que actualment l’ajuntament, governat per Junts per Tordera i el PSC de Tordera, segueix mirant cap a un altra banda sense escoltar als que els hi demanem, des de fa més d’un any, que s’ha d’actuar per resoldre la situació de manera urgent. La moció es debatrà en el plenari del dijous,28 de gener.