El Govern realitza el pagament de 20 milions d’euros per compensar el tancament de les instal·lacions esportives durant el novembre passat


El Govern de la Generalitat va fer efectiu dilluns passat el pagament dels ajuts extraordinaris i d’emergència per valor de 19,8 milions d’euros per compensar la suspensió de l’obertura al públic de les instal·lacions esportives a Catalunya, motivada per les mesures restrictives adoptades per fer front a la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. Per la seva part, el secretari general de l’esport Gerard Figueras explicava que estan preparant un nou paquet d’ajuts directes de 15 milions d’euros previstos per l’executiu català per donar suport al sector esportiu afectat per les mesures.

Figueras pagament novembre

En total 1.226 els titulars de la gestió d’instal·lacions esportives, tant entitats com empreses, s’han beneficiat d’aquesta ajut del Consell Català de l’Esport per pal·liar els efectes del tancament de 1.461 instal·lacions durant el mes de novembre de 2020. L’ajut consisteix en una aportació única per sol·licitant, en funció dels metres quadrats que han hagut de tancar de la superfície dels espais esportius de la instal·lació esportiva recollida al Cens d’Equipaments Esportius de Catalunya.