Salut instal·larà un “espai covid” annex al CAP Tordera


El Departament de Salut ha començat els tràmits per instal·lar espais annexos a més d’un centenar de centres d’atenció primària (CAP) de tot Catalunya, inclosa Tordera. La instal·lació es duu a terme amb l’objectiu d’habilitar un espai per poder-hi fer l’activitat relacionada amb la Covid-19 i diferenciar-la de la que no té relació amb la pandèmia.

En concret, s’instal·laran mòduls per fer proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes o exploracions i garantir que els CAP puguin tenir “espais diferenciats per patologies, per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans”. Aquests mòduls estan pensats per als CAP amb dificultats d’espai i es preveu que entrin en funcionament a partir del gener.

A la Regió Sanitària de Girona s’instal·laran 14 espais, entre els quals a Tordera. El director del CAP Tordera, Leonardo Heredia assegura que el mòdul s’ubicarà en el solar ubicat al costat esquerra de l’ambulatori i que la previsió és que la instal·lació es faci durant la segona quinzena del mes de gener.

Leonardo mòdul Covid

El desplegament d’aquests mòduls forma part del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre Covid i no-Covid, que compta amb una inversió total de 300 milions d’euros fins al 2022.