Els Mossos implementen la cita prèvia per posar denúncies a comissaria


Comissaria del Mossos d’Esquadra a Blanes

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies, segons ha informat la policia catalana. El pla s’està implementant a totes les comissaries i busca una optimització del temps tant dels ciutadans com de la pròpia comissaria, que podrà gestionar i redistribuir millor el volum de feina.

.El sistema de cita prèvia està disponible per a aquells tràmits i denúncies més habituals. Així es pot reservar hora per tràmits administratius com la declaració de permís de viatge a l’estranger per a menors i per denunciar fets no penals com les pèrdues de documentació i\/o objectes. També es poden denunciar a través de cita prèvia fets penals que no requereixin una instrucció complexa com ara robatoris amb força a habitatges i establiment, furts, robatori a interior de vehicle i danys lleus, a banda de robatoris amb violència i intimidació, lesions, amenaces, sostracció de vehicle i ocupació d’immobles. Les denúncies relatives a delictes d’especial gravetat i urgència seguiran sent ateses sense cita prèvia i de forma preferent. El sotsinspector Sergi Martínez, sotscap de l’Àrea tècnica de proximitat i seguretat ciutadana, ha explicat el funcionament d’aquest sistema.

cita previa mossos 1

Sergi Martínez, explica que la cita prèvia no eximeix del fet que les comissaries atenguin durant les 24 hores pels fets delictius greus.

cita previa mossos 2

Des d’aquesta interfície es pot triar la comissaria on vol adreçar-se la persona per posar la denúncia i escollir la franja horària en la qual vol ser atès d’entre les disponibles, de 6.00 a 22.00 hores. Per als fets greus i urgents no caldrà reserva horària.