El mes de desembre suma 31 nous aturats a Tordera


Desembre tanca amb 31 nous aturats a Tordera. Els valors segueixen la tendència creixent dels darrers mesos i el poble se situa ja al 19,16% d’aturats. En total, 1.464 persones estaven en atur el mes de desembre.

Les xifres també han deixat una nova repuntada de l’atur al Maresme. En total, 14,36% de persones sense feina a la comarca, sumant-ne 706 el darrer mes del 2020 i arribant així als 30.644.

La crisi del coronavirus ha tingut un impacte més pronunciat en el mercat de treball català que en la resta de l’Estat. Catalunya ha tancat el 2020 amb un increment de l’atur del 28,2% interanual, per sobre del 22,9% registrat a Espanya. “L’economia catalana té un major dinamisme, però també una atomització més gran de la que tenen altres territoris en el conjunt de l’Estat. Alhora, la crisi sanitària i les mesures que es prenen per contenir-la impacten en sectors amb una major massa crítica en el teixit empresarial a Catalunya”, ha explicat el director de l’Àrea de Treball de PIMEC, Josep Ginesta.

ginesta atur

La patronal ha constatat la “preocupant” pèrdua del teixit productiu i ha reclamat mesures “urgents, coordinades i sostingudes” en el temps.