Els Mossos alerten d’una estafa amb les vacunes a residències o cases particulars


Els Mossos d’Esquadra han alertat aquest dijous d’una onada d’intents d’estafa a residències geriàtriques per obtenir diners a canvi del lliurament d’unes suposades vacunes de la Covid-19.

La policia catalana ha rebut un centenar d’avisos d’estafadors que telefonen a residències i els demanen un ingrés econòmic urgent a canvi de lliura’ls-hi les vacunes contra el coronavirus. Hi ha constància que s’han produït intents d’estafes similars a cases particulars de gent gran.

Els estafadors es fan passar pel departament de Salut o un centre de vacunació i acostumen a trucar quan saben que el responsable del centre no hi és per pressionar la persona que agafa el telèfon, a qui alerten de les conseqüències de no vacunar-se. Els estafadors “provoquen un cert neguit als treballadors” treballadors que agafen el telèfon perquè els insisteixen que si no actuen ràpid les vacunes no arribaran al centre ni a la totalitat dels residents. Per donar credibilitat a la trucada, els estafadors aporten dades sobre els directors de la residència.

És per això que el sotsinspector Sergi Martínez, sotscap de l’Àrea tècnica de proximitat i seguretat ciutadana, aconsella “no fer cas” de trucades sospitoses, aturar-se, pensar i localitzar el responsable del centre abans de prendre cap decisió.

estafa vacunes 1

Als domicilis particulars els estafadors diuen que es desplaçaran a casa de les persones per subministrar les vacunes. “Aprofiten que aquestes persones són vulnerables, viuen soles, i el que volen és accedir al seu domicili per cobrar per la vacuna o cometre un robatori”, ha indicat Martínez. Els preus que demanen cobrar sempre són inferiors als 400 euros.

estafa vacunes 2

En cas de dubte i de rebre una trucada sospitosa també podeu trucar al 112.