Comença el segon trimestre escolar a Tordera


Avui arrenca el segon trimestre del curs escolar a Tordera. Després de les vacances de Nadal, alumnes, equip docent i treballadors tornen a les escoles i instituts del municipi per encarar un nou trimestre, clarament marcat pel coronavirus.

Enguany s’ha posposat el retorn a l’escola, que havia de ser el 8 de gener. El primer trimestre del curs 2020/2021 va acabar amb poc menys del 2% de positius als centres educatius de Tordera. El Departament d’Ensenyament farà cribratges massius a tots els professionals dels centres a partir del dia 11 i fins al 29 de gener. Així ho ha assegurat Josep Gonzàlez-Cambray, director general de Centres Públics.

automostres 1

Seran PCRs que es faran els professionals mateixos, amb kits d’automostra, i que començaran el dia de la represa de les classes, i no pas abans, com havia demanat el col·lectiu Tornem, perquè és el dia que els docents seran als centres educatius. 

Tal i com va indicar el govern català, les escoles serien les darreres en tancar, en cas de restriccions més dures. De moment, el funcionament a les aules seguirà essent el mateix: per a cada positiu al grup bombolla, l’educació es traslladarà a nivell telemàtic. Escoltem Gonzàlez-Cambray.

automostres 2

Els cribratges començaran a tot el territori, però no a tots els centres alhora. La primera setmana es preveu que es facin en un 45%, la segona en un 35% i la tercera en un 20%. 

Amb aquesta estratègia es preveu substituir els mestres i professors que surtin positiu a les proves PCR.