Renfe recupera el recorregut habitual de les línies R1 i RG1


Rodalies de Catalunya recupera els horaris i recorreguts habituals de la línia R1, entre Molins de Rei i Maçanet Massanes per Tordera, i l’RG1, que va de Mataró a Tordera/Figueres-Portbou per Girona.

La recuperació del servei arriba després de les diverses obres a la xarxa, com la reestructuració del pont de Tordera, afectat pel temporal Gloria, i d’altres relacionades amb el Corredor Mediterrani entre Sant Sadurní i Martorell, o el pas soterrani de la R1 per la Sagrera, entre d’altres.

La línia de rodalies gironina es va suprimir amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Renfe també va fer rebaixar considerablement el nombre de freqüències entre les comarques gironines i la capital catalana. L’empresa assegurava que amb les línies que quedaven es donava cobertura a la demanda dels usuaris.

No obstant això, molts d’aquests usuaris i diferents col·lectius havien denunciat les males condicions d’alguns trajectes, ja que s’acumulava molta gent als vagons.