La torderenca M. Dolors Mateu guardonada amb el Premi de reconeixement a la millor economista d’empresa de Catalunya


La torderenca M. Dolors Mateu, de Cal Rosbuch, ha estat reconeguda amb el Premi Reconeixement millor economista d’empresa 2020 en els guardons que cada any organitza el Col·legi d’Economistes de Catalunya.

M.Dolors Mateu és gerent i economista de l’Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya (ICFO) des del 2002. Amb la publicació del nomenament, l’ICFO ha destacat el paper clau de la torderenca per la sostenibilitat econòmica i financera de l’ICFO així com per la seva vinculació i habilitat en l’organització de l’operació administrativa de l’institut en general. M.Dolors Mateu es mostrava sorpresa, però alhora, contenta amb aquest reconeixement.

Dolors Mateu 1

L’any 2003 el Col·legi d’Economistes de Catalunya va instaurar uns premis destinats a reconèixer la trajectòria i gestió d’un/a economista d’empresa, així com la feina d’un despatx o societat professional. També es reconeix els millors currículums universitaris, les millors operacions empresarials, els col·legiats d’honor i de mèrit. Entre els guardonats aquesta edició hi ha noms com els de l’exPresident Artur Mas, la periodista econòmica Rosa Salvador o el físic quàntic Juan Ignacio Cirac.

La Dolors Mateu és gerent de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) un centre de recerca especialitzat en fotònica, la ciència que estudia la llum. Ella mateixa ens explica la importància de la tasca que realitzen.

Dolors Mateu 2

L’acte de lliurament de premis i guardons de la Jornada d’Economistes es celebrarà es va celebrar ahir de manera telemàtica.