El ple aprova una nova modificació de crèdit amb el vot en contra de tota l’oposició


El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar una nova modificació de crèdit de 528.000€. Aquesta acció, finançada amb baixes d’altres partides, té l’objectiu d’ajustar partides a la gestió corrent del pressupost i cobrint necessitats produïdes per la COVID-19. Entre les propostes que es podran dur a terme, s’incrementarà la desinfecció a les escoles, augment de les retribucions del personal de serveis socials o les reparacions produïdes pel Glòria i no subvencionades. Ho explica la regidora d’hisenda, Jennifer Jansa.

modificació credit psc

Des de l’oposició, la CUP es va posicionar en contra la modificació que “ajusta partides” que “no treballen per l’adaptació a la crisi”. El regidor Oriol Serra critica la forma com es va executar les remodelacions del Temporal Glòria i critica que alguna partida “salda crèdits amb els bancs”.

modificacio credit cup

Per altra banda, +Tordera es posicionava favorablement a la modificació de crèdit defensant algunes de les mesures aplicades. El regidor Xavier Pla defensa que hi ha un “raonament seriós” en la modificació.

modificacio credit +tordera

Contràriament, des de Ciutadans es critica que no s’hagin tingut en compte les propostes presentades pel grup. Així mateix, critica que no hi hagi partides que recolzin els autònoms del poble. La regidora Miriam Rocabruna també lamenta la manca de comunicació.

modificacio credit cs

En Comú Podem Tordera valorava la modificació de crèdit per fer front a la realitat però lamentava que no s’ha inclòs cap proposta del grup d’oposició. Així mateix, també lamenta que no hi hagi accions i que això es vegi reflectit en les xifres d’atenció del Banc d’Aliments. Ho afirmava el regidor Salvador Giralt.

modificacio credit ecp

Finalment, també des de l’oposició, ERC votava en contra de la modificació al·legant que no s’ha fet un control exhaustiu de les despeses. La regidora Marta Paset, també critica que no s’hagi fet cas d’algunes de les propostes i que s’hagin aprovat “contractes lísing” per a vehicles nous.

modificacio credit erc

Des del govern, Junts per Tordera critiquen que es posi en dubte la voluntat de l’Ajuntament “a resoldre la situació de crisi” . Ho explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

modificacio credit junts

L’ajuntament ja ha avançat que al Desembre hi haurà una nova modificació de crèdit. De moment, aquesta ha quedat aprovada per 9 vots a favor i 8 en contra.