Salut invertirà 36 MEUR en l’ampliació i reforma integral de l’Hospital de Calella


El Departament de Salut i l’Ajuntament de Calella han signat un conveni que dona el tret de sortida a l’anhelada ampliació de l’Hospital de Calella. El Govern hi invertirà 36 milions d’euros en els pròxims cinc anys per fer una intervenció “integral” als edificis actuals. “Farem pràcticament un hospital nou”, assegura el vicepresident de la generalitat, Pere Aragonés.

hospital calella 1

 El canvi més destacat serà en l’àrea quirúrgica, que es triplicarà –es passa de quatre a dotze quiròfans–; els llits de crítics, que ara no n’hi ha i se’n crearan vuit de nous, i en l’hospital de dia, que multiplica per quatre la seva capacitat –es passa de sis a 25 llits. També es reordenaran les consultes externes, les urgències i les àrees d’hospitalització.

La consellera de Salut, Alba Vergés explica que la voluntat és reforçar l’assistència sanitària del territori.

hospital calella 2

El projecte estarà enllestit el 2025 i contempla que es pugui triplicar l’activitat quirúrgica. Calella assumeix el cost de construir un nou aparcament de 300 places.