ELS MOSSOS D’ESQUADRA DETENEN UN VEÏ DE MAÇANET QUE TREBALLAVA EN UN MAGATZEM DE TORDERA, PRESSUMPTAMENT RELACIONAT AMB LA XARXA QUE COMERCIALITZAVA OLI ADULTERAT.


Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones, una d’elles que treballava a Tordera, com a presumptament relacionades amb la xarxa que comercialitzava oli de gira-sol amb additius com si es tractés d’oli d’oliva verge i hadecomissat 25.000 litres més d’aquest producte fraudulent.
En l’anomenada operació Oleic, la policia autonòmica, amb la col·laboració de la Policia Nacional, va retirar del mercat, a principi d’abril, 76.800 litres d’oli fraudulent que es venia com a verge extra d’oliva i va detenir nou persones d’una xarxa que distribuïa aquest producte, que en realitat era oli de gira-sol amb conservants i colorants.
Els dos nous detinguts, acusats dels delictes contra els consumidors, estafa i contra la salut pública, són Juan de la Cruz G.C., de 66 anys i veí de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental), i Felipe L.R., de 39 i domiciliat a Maçanet de la Selva. Felipe L.R., que treballa com a cap de compres d’un magatzem de Tordera que distribuïa també l’oli, va ser detingut ahir al matí.
Els dos detinguts passaran a disposició judicial en les pròximes hores a Granollers i Arenys de Mar.