IniciAppTordera comença la setmana de desescalada demanant responsabilitat, prudència i la col·laboració...

Tordera comença la setmana de desescalada demanant responsabilitat, prudència i la col·laboració de tothom

Avui comença el pla de desescalada a Catalunya amb l’objectiu d’aturar el contagi de la pandèmia alhora que es vol reactivar l’activitat econòmica. Els principals actors implicats són els gimnasos, sectors culturals, espais esportius a l’aire lliure i restauració.

La setmana passada el Govern català va presentar el “pla de flexibilització”, una previsió de desescalada de les mesures contra el coronavirus que crea 4 grans trams. En funció sempre de l’evolució de la pandèmia i el compliment dels indicadors sanitaris, es preveu saltar d’etapa cada quinze dies. A través d’un vídeo institucional, l’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia, fa una crida a la responsabilitat, prudència i la col·laboració. 

alcalde desescalada 1

Des d’aquest mateix dilluns poden aixecar la persiana bars i restaurants des de les 6h del matí fins les 18h de la tarda. Poden servir sopars des d’aquella hora i fins a les 21:30h amb un aforament interior del 30% i 4 persones per taula, que siguin del grup bombolla. Igualment, es permet obrir els cinemes, teatres, auditoris i les sales de concerts amb un aforament del 50% amb un límit de 500 usuaris. Museus, ¡ biblioteques i sales d’exposició es mantenen a la meitat de l’aforament, però continuaran tancats els espais infantils i lúdics interiors, bingos, casinos i sales de joc, així com continuaran suspeses les festes majors.Com a novetat, avui obren les instal·lacions esportives a l’aire lliure i tancades amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia sense ús de vestidors, excepte en el cas de les piscines,

Als comerços s’hi manté la limitació del 30% de l’aforament, i poden restar oberts els establiments de menys de 800 metres quadrats. Les trobades entre persones en l’àmbit privat són d’un límit de 6.

La situació actual a nivell de casos permet aquestes primeres mesures. Detalla la situació del municipi, l’alcalde de Tordera.

alcalde desescalada 2

Cal remarcar, a nivell de mesures, que l’àmbit educatiu segueix igual: presencialitat excepte a Batxillerat, Graus formatius i la Universitat. Es recomana intensament el teletreball.

ÚLTIMES NOTÍCIES