L’Ajuntament i una teleoperadora obren converses per instal·lar la fibra a Can Verdalet


El desplegament de fibra òptica per tot el territori es troba a mig fer. Tan en zones residencials com en zones industrials, no sempre garanteixen d’aquest abastiment que ha de permetre una millora en la xarxa digital i la connectivitat. Un exemple és al Polígon de Can Verdalet de Tordera.

De fet, la fibra òptica domèstica i la industrial té característiques diferents. Aquest és un dels motius que exposen les empreses telecomunicadores envers les empreses que reclamen el desplegament. Tot i que a Can Verdalet ja està feta la instal·lació de pas de fibra, les operadores rebutgen passar-la per allà per abastir el polígon torderenc. Tot i així, des de l’Ajuntament s’ha obert converses amb una teleoperadora per tractar aquest tema. Ho explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde fibra poligon 1

La manca de voluntat de les empreses ha retingut la instal·lació i, de moment, no existeixen terminis per al desplegament de la xarxa. En cas que les converses entre l’Ajuntament i la telecomunicadora proliferin, s’obrirà un procés d’adjudicació, tal i com explica el batlle torderenc.

alcalde fibra polígon 2

La fibra òptica industrial permet millores en la connectivitat digital però també en aplicacions per a les empreses.