La restauració podrà obrir dilluns fins a les 21:30 sense límit d’aforament a terrasses i la cultura ho farà al 50%


El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, han presentat el Pla d’obertura amb les mesures adoptades per combatre la segona onada de la Covid-19.

Gràcies a l’esforç de tothom, ha dit Aragonès, s’ha aconseguit canviar la dinàmica de la pandèmia i tot i que encara hi ha massa persones ingressades a les UCI (553 quan l’objectiu del govern és màxim de 300), l’executiu ha dissenyat un pla per fases per anar reobrint progressivament activitats. Escoltem el vicepresident del govern.

desescalada 1

Amb molta precaució es podrà tornar a anar als bars i als restaurants a partir de dilluns amb limitacions. Podran obrir de 6 del matí a 2/4 de 10 de la nit- L’interior amb 30% aforament sempre que tinguin bona ventilació i les terrasses amb distància mínima de 2 metres entre diferents taules i 4 persones per taula. Ho ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

desescalada 2

Les activitats esportives federades i no federades es tornaran a fer però només entrenaments i no competicions. La única limitació de l’entrenament és l’aforament: a l’aire lliure un 50% i en espais tancats, un 30. Les ha detallat la portaveu Budó.

desescalada 3

Cinemes, teatres i concerts reobriran amb 50% aforament i 500 persones màxim. S’obriran instal·lacions esportives a l’aire lliure al 50% de l’aforament i els espais tancats com els pavellons i els gimnasos, al 30%. Vestidors només a les piscines. Els comerços de més 800 metres quadrats podran obrir disposant de tot l’espai però amb aforament del 30. D’aquí 15 dies ja podran tenir 50% aforament i també s’eixamplarà el límit del confinament i passarà de ser municipal el cap de setmana a ser comarcal, aquí dins caurà el pont de la Constitució.

Per Cap d’any ja no hi haurà cap restricció de mobilitat però si toc de queda nocturn. I per Nadal màxim 10 persones de 2 grups bombolla de convivència i sense restriccions de mobilitat el cap de setmana, però es mantindrà el confinament nocturn de les 22.00 a les 6.00. Aragonès parla de responsabilitat.

desescalada 4

L’ensenyament no reglat podrà recuperar les classes però amb un màxim de 6 alumnes per grup. A les universitats i les escoles continuaran vigents les mesures establertes fins ara. I si les dades sanitàries evolucionen bé, després de Reis es podria recuperar la presencialitat a batxillerat i a la universitat.