Tordera s’afegeix a la campanya “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”


L’Ajuntament de Tordera s’afegeix a la campanya “Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes”. Aquest és el lema de la campanya que endega el Govern en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones (dia 25 de novembre). La campanya reforça els missatges adreçats als agressors. El focus de la solució de les violències masclistes es situa en la seva responsabilitat i no en les dones que les pateixen. També apel·la a la no complicitat de l’entorn amb els agressors i promou l’avenç en la identificació de diferents situacions de violències masclistes.

La campanya també destaca el paper de les persones de l’entorn i dels testimonis d’aquestes agressions. Davant les violències masclistes no és possible tenir una postura neutral. És a dir, si no et situes al costat de la dona en situació de violència, estàs de la banda de l’agressor. Et converteixes així en còmplice d’aquella violència masclista. L’entorn, a més d’un factor de protecció, és clau per neutralitzar la impunitat dels agressors. A través de la sanció social vers l’agressor, l’entorn esdevé un agent actiu partícip de la solució a les violències masclistes. S’apel·la també les persones de l’entorn perquè actuïn, esdevenint com a part de la solució.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament Toñi Garcia, assegura que a Tordera la majoria de casos i atacs masclistes es duen a terme sobre dones joves.

masclisme 1

Per atendre la situació, des del Consell Comarcal del maresme es va aprovar un protocol, ara fa un any, d’actuació davant tal violència masclista. A nivell municipial, Serveis Socials potencia l’empoderament de la dona. Ho explica la regidora Toñi Garcia.

masclisme 2

Tordera s’afegeix a la campanya promoguda per l’Institut Català de les Dones, de la mateixa manera que ho ha fet recentment també amb la campanya “Diposita aquí el teu masclisme”, a través de la qual s’ha senyalitzat les paperes de diferents indrets del poble per fer visible aquesta realitat, aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones. 

Durant la setmana vinent es duran a terme diferents activitats, principalment en línia, a través del Casal de Joves, els centres educatius i la lectura del manifest institucional que tindrà lloc durant el ple ordinari del mes de novembre.