Un escorcoll a Tordera destapa un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana a gran escala


Macrooperació dels Mossos d’Esquadra per desmantellar un grup criminal dedicat al tràfic de marihuana a gran escala. L’organització havia adquirit diverses cases i una nau industrial a Catalunya per cultivar les plantes de marihuana (al Bages, la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental) i després enviava la producció a nombrosos països de la Unió Europea. Amb l’operatiu policial s’han detingut 16 persones –d’entre 20 i 49 anys- i s’han decomissat 12.212 plantes de marihuana en diferent estadis de creixement, 113 quilos de cabdells, dues armes de foc, 98.000 euros i 4 vehicles. El valor total de les substàncies comissades rondaria el milió d’euros i l’organització criminal obtenia uns 4 milios d’euros de benefici anuals amb la venda de la droga.

El macrodispositiu dels Mossos –amb més de 100 efectius- es va dur a terme el dimecres 11 de novembre i es van fer vuit entrades i escorcolls a les poblacions de Sallent, Blanes, Sant Cebrià de Vallalta, Vilanova del Vallès, Caldes de Montbui i Castellar del Vallès. La investigació policial es va iniciar l’any passat i es va centrar en dues cases de Sant Cebrià de Vallalta i Tordera amb sospites d’estar-s’hi cultivant marihuana. Les indagacions policials van posar de relleu una estructura delinqüencial perfectament organitzada que es dedicava de forma exclusiva al cultiu i comercialització d’aquesta droga.

Els 16 arrestats, la majoria sense antecedents, van passar divendres 13 de novembre a disposició judicial al jutjat d’instrucció encarregat del cas d’Arenys de Mar: 2 dels detinguts van ingressar a presó, mentre que els 14 restants van quedar en llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.