El govern allarga 10 dies més les mesures per evitar el col·lapse de les UCI


Bars i restaurants podran obrir d’aquí deu dies, i els centres d’estètica ho podran fer demà divendres. El comitè tècnic del Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat aquest dijous mantenir les mesures establertes fins ara i ha anunciat quan es podran relaxar: el 23 de novembre. 

Entre les mesures acordades s’hi inclouen restriccions suplementàries als actes religiosos, que no podran aplegar més de 100 persones, encara que el límit del 30% de l’aforament permeti que n’hi hagi més.

Així mateix, també es prorroga el confinament nocturn i el confinament perimetral els caps de setmana. A banda, però, el 23 de novembre es reprendran activitats a l’exterior, i es permetrà l’obertura de terrasses de bars i restaurants. “Necessitem aquests 10 dies”, ha remarcat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Argimon

Fa una setmana, el Procicat ja havia acordat allargar durant 15 dies més el toc de queda arreu del territori, una restricció que va entrar en vigor també dilluns amb excepcions per als que feien desplaçaments per raons laborals, cura de persones grans o menors d’edat, recollida de menors en cas de progenitors separats o assistència sanitària.