Tordera acull per primera vegada al territori la unitat mòbil del Banc de llet materna


Tordera serà un dels municipis pioners en acollir la unitat mòbil del Banc de llet materna, avui a la plaça de l’Església, gràcies a la gestió de l’equip de pediatria del CAP Tordera i la col·laboració de la regidoria de Sanitat. 

Actualment només es podia inscriure al Banc de llet als hospitals de Barcelona i Girona, i davant les mesures establertes en quant a mobilitat i confinaments per la COVID19, s’ha optat per acostar el Banc als municipis amb la finalitat d’augmentar el nombre de mares lactants donants. 

Per ser donant de llet materna cal complir una sèrie de requisits: fer menys d’un any del part, tenir un bon estat de salut i no es pot ser fumadora. Escoltem la infermera del CAP Tordera, Anna Pol.

Anna Pol banc de llet 1

Totes les dones lactants de Tordera que vulguin inscriure’s al Banc de Llet podran adreçar-se a la unitat mòbil (amb cita prèvia a l’enllaç bancdellet@bst.cat) que hi haurà instal·lada avui a la Plaça de l’Església. En aquesta unitat mòbil, el personal del Banc farà una entrevista mèdica a la interessada i sol·licitarà el consentiment per extreure una mostra de sang amb la intenció de descartar certes malalties. Si les analítiques són correctes, explicaran com extreure la llet i com conservar-la fins al lliurament. A més, es proporcionarà un tirallet i els envasos especials per conservar-la. El banc de llet passarà a recollir la llet al domicili de la mare donant. Ho explica Anna Pol.

Sanchez debut girona 2

L’objectiu del banc de llet és assegurar l’alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare.