Des de la Corporació s’insisteix en la importància de fer un ús correcte de la mascareta per no generar més risc


Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’insisteix a la ciutadania de la importància de fer un ús correcte de la mascareta per tal de no generar més risc. Per això, als diferents centres sanitaris, CAP, Hospitals, Sociosanitaris i Rehabilitació, s’hi podran veure cartells que recorden a la població les mesures bàsiques que cal seguir per portar la mascareta ben posada i neta.

En aquest sentit les principals recomanacions es resumeixen en 5 punts:

  • La mascareta quirúrgica i la higiènica (de roba) s’han de renovar cada dia.
  • Les higièniques (de roba) s’han de rentar diàriament a elevada temperatura (superior a 60 ºC).
  • Cal rentar-se les mans per posar-se i treure’s la mascareta.
  • La mascareta ha de cobrir boca, nas i barbeta.
  • S’ha d’evitar tocar-se la cara quan es porti la mascareta posada.

Tant a l’Hospital de Calella com al de Blanes s’ha optat per reduir l’activitat quirúrgica no urgent, prioritzant els processos oncològics i en general tota l’activitat no demorable urgent. En aquest sentit, a Calella s’ha suspès l’activitat d’un dels cinc quiròfans i a Blanes es mantenen els quatre quiròfans oberts però només s’hi farà cirurgia que no requereixi ingrés, i l’atenció urgent. A Blanes s’hi porta a terme l’activitat quirúrgica d’Oftalmologia i Traumatologia.