IniciAppEls hospitals de la Corporació incrementen les mesures per fer front a...

Els hospitals de la Corporació incrementen les mesures per fer front a la segona onada de la Covid-19

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Blanes i Calella, incrementen les mesures per poder atendre la segona onada de pacients amb Coronavirus, després de l’augment progressiu d’ingressos que s’han detectat en els darrers dies. Les mesures que s’implanten tenen com a principal objectiu alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per la Covid-19 que ho requereixin.

Tant a l’Hospital de Calella com al de Blanes s’ha optat per reduir l’activitat quirúrgica no urgent, prioritzant els processos oncològics i en general tota l’activitat no demorable urgent. En aquest sentit, a Calella s’ha suspès l’activitat d’un dels cinc quiròfans i a Blanes es mantenen els quatre quiròfans oberts però només s’hi farà cirurgia que no requereixi ingrés, i l’atenció urgent. A Blanes s’hi porta a terme l’activitat quirúrgica d’Oftalmologia i Traumatologia.

Es mantenen les restriccions de visites a un sol acompanyant per pacient a les plantes d’hospitalització, sempre que no sigui positiu o hi hagi sospita, i també continuen els controls d’accés a les entrades dels centres hospitalaris.

Actualment a l’Hospital de Calella hi ha 21 pacients ingressats, 3 dels quals en estat crític, i 18 a l’Hospital Sociosanitari, 5 dels quals estaven hospitalitzats a una de les plantes de medicina interna i se’ls ha traslladat al Sociosanitari. No hi ha hagut fins ara cap nou positiu en aquest recurs relacionat amb el brot detectat a mitjans d’octubre. Pel que fa a l’Hospital de Blanes hi ha 21 pacients hospitalitzats. I pel que fa a professionals, hi ha en aquest moment 38 professionals aïllats, 23 d’aquests per ser positius en Covid19 i els 15 restants perquè estan fent la quarantena de 10 dies per ser contactes estrets.

ÚLTIMES NOTÍCIES