La Nostra Dansa es planteja el repte de mantenir i potenciar la tradició sardanista


El president de l’entitat convidada a la Teranyina d’aquesta setmana, Marià Vilajeliu, ens ha parlat del passat, present i futur de les sardanes: l’epicentre de la seva tasca i dels seus esdeveniments. Actualment la tradició catalana compta amb cada vegada menys suport, principalment del públic jove, ja que afortunadament els més petits i la tercera edat segueixen participant de forma molt activa en el món de la sardana i fent que la tradició perduri. Marià Vilajeliu ens explica com es plantegen el repte des de la seva associació.

Tall de veu 1 Marià Vilajeliu

A banda dels motius d’aquest canvi de concepció de les sardanes dins el context cultural, també ha explicat com s’han hagut de plantejar el seu programa per les conseqüències derivades de la pandèmia de coronavirus, havent de suspendre definitivament part de les activitats que estaven plantificades per aquestes dates i adaptant-ne d’altres seguint les mesures de seguretat pertinents, posant especial atenció a la Festa Major d’enguany actualitzada en format de festival al Prudenci Bertrana.

Tall de veu 2 Marià Vilajeliu

Tot i això, el president de l’associació sardanista La Nostra Dansa transmet des de l’optimisme les ganes de reprendre l’activitat amb normalitat el més aviat possible per tal de seguir donant l’impuls que es mereix la tradició catalana.