Tordera es confina durant el cap de setmana


El govern anuncia un enduriment de les mesures per combatre la Covid, que passen per un confinament perimetral que restringeix la mobilitat entre municipis els caps de setmana.

Tampoc es podrà entrar i sortir de Catalunya durant tota la setmana. Les mesures entraran en vigor aquest divendres i duraran, de moment, 15 dies. L’horari del confinament de cap de setmana serà de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. S’avança a divendres per evitar els moviments “massius” d’un cap de setmana que havia de ser festiu,

Queden fora de les restriccions desplaçaments justificats per qüestions mèdiques, laborals o cura de persones dependents. També es contemplen excepcions per a les visites als cementiris el 31 d’octubre i l’1 de novembre, sempre que sigui dins de la mateixa comarca.

Aquestes mesures afecten directament el mercat del diumenge. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia diu que es farà igualment.

alcalde restriccions 1

El confinament perimetral anirà acompanyat de l’aturada de l’activitat cultural. Teatres, cinemes i sales de concert hauran de tornar a tancar, siguin exteriors o interiors. Els museus, arxius i sales d’exposicions podran obrir al 33%. Les biblioteques només podran oferir el servei de préstec. Joan Carles Garcia lamenta aquest nou cop a la cultura local i nacional, però admet que han de complir les directrius de les autoritats sanitàries per combatre el virus.

alcalde restriccions 2

També hauran de tancar els centres esportius, com els gimnasos o els entrenaments no professionals.

La cultura rebrà 17,2 milions d’euros en ajudes i també s’obrirà una línia de 20 milions per les entitats d’educació en el lleure, i una de 10 milions pels clubs esportius federats.

La mesura també afecta els centres comercials, excepte la part de supermercats, i comerços de més de 800 metres quadrats, que també hauran d’abaixar la persiana, sempre que no siguin d’alimentació i serveis essencials.

El petit comerç, doncs, podrà continuar obrint com fins ara, amb un aforament del 30%.

S’ha acordat seguir impulsant el teletreball i quan no es pugui teletreballar, s’haurà d’esgraonar l’entrada i flexibilitzar horaris.

S’aturen també totes les activitats extraescolars, tot i que s’exclouen les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla.

Pel que fa a la docència, continuen les classes presencials i a partir de Batxillerat s’opta per un model híbrid que combina la presencialitat amb el teleestudi. També afecta a Formació Professional, que serà telemàtica sempre que sigui possible.

Les universitats continuaran fent l’activitat a distància, amb excepció de les pràctiques i les avaluacions.

Les restriccions vigents com el tancament de bars i restaurants, de centres d’estètica o de l’oci nocturn es mantenen. També el toc de queda entre les deu de la nit i les sis del matí.

Però un dels canvis que es contempla és que els repartidors de menjar a domicili puguin treballar fins a les onze de la nit, en comptes de fins a les deu, tal i com decretava fins ara el toc de queda nocturn.

Es dedicaran 5.000 efectius dels Mossos d’Esquadra de forma exclusiva al control de la mobilitat, coordinats amb més de 200 cossos de les policies locals.