Tordera se situa amb un saldo migratori de +335


El Maresme se situa com una de les comarques més atractives de Catalunya per viure-hi. Així ho mostren les dades de moviments migratoris recollides a l’informe anual que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal.

Tordera és la sisena població del Maresme amb un saldo migratori positiu més alt arribant a 335. Per sobre només darrere de Mataró (1552), Pineda de Mar (891), Premià de Mar (434), Canet de Mar (390), el Masnou (364) i Calella (357).

Quant a Tordera, 133 persones de les 335 provenen d’un saldo migratori intern, és a dir, de persones provinents d’altres municipis catalans i espanyols. La resta (202) prové d’un saldo migratori extern de persones nascudes a l’estranger.

A nivell del Maresme, les xifres corresponents a 2019 indiquen que la comarca va tenir un guany net de població de 7.082 persones, és a dir, va rebre més persones de les que van marxar. L’estadística de variacions residencials recull que l’any passat es van produir 21.462 entrades de població al Maresme, alhora que es van computar 14.380 sortides, donant un saldo migratori positiu de 7.082 persones. D’aquestes, 2.055 provinents d’altres comarques de Catalunya i 5.027 d’altres països, principalment d’Amèrica i Àfrica.

Tal i com afirma el Consell Comarcal, respecte a l’any 2018, destaca la disminució d’un 4,15% en els moviments migratoris provinents de Catalunya o de la resta de l’Estat i un increment de gairebé el 25% dels moviments migratoris de persones provinents de l’estranger.

Podeu ampliar aquesta informació consultant l’Informe de moviments migratoris al Maresme-2019 a la web ccmaresme.cat.