S’obre la línia d’ajuts de la Generalitat per al sector de la restauració i centres d’estètica i bellesa


L’Àrea de Promoció Econòmica va assistir ahir al Webinar de comerç organitzat per la Generalitat i durant el qual es va presentar la línia d’incentius aprovat pel govern per ajudar el sector de la restauració i els centres d’estètica i bellesa obligats al tancament en base a la resolució del 15 d’octubre.

Alguns aspectes de les bases de la convocatòria d’ajuts són els següents: 

  • Beneficiaris: professionals, autònoms i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa i han estat obligats al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre (també beneficiaris bars i restaurants que fan servei a domicili).
  • Quantia: 100% de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 1.500 euros.
  • Despeses subvencionables: despeses fixes d’estructura, tals com lloguers, compra de productes, inversions en transformació digital per fomentar la creació de sistemes de venda on-line i la seva logística, així com qualsevol altre despesa derivada de dur a terme l’acció corresponent. (actuacions de l’1 de gener al 31 de desembre de 2020)
  • Procediment de concessió: concurrència no competitiva (atorgament per ordre cronològic de presentació de sol·licituds).
  • S’ha de tramitar amb certificat digital ( entre d’altres, idCat o idCatMòbil).

El conseller d’empresa, Ramon Tremosa explica les mesures engegades fins al moment dirigides aquest sectors.

ramon tremosa

La previsió de la convocatòria, i per tant l’inici del termini sol·licitud, es a partir d’aquest dimecres i l’import de les línies d’ajuts ascendeix a 40 milions d’euros.