El Ple aprova oferir ajudes pel pagament de lloguer


En Comú Podem va portar al ple ordinari del mes d’octubre una moció d’ajuda al pagament dels lloguers de les famílies. Amb l’objectiu que el consistori ofereixi recolzament econòmic a les persones afectades per la covid-19, el grup ponent va proposar aquesta moció destinada a aquelles famílies que no puguin acollir-se a les ajudes de la Generalitat. Salvador Giralt, d’En Comú Podem, defensava aquest punt.

mocio ajuts lloguer ecp

Oriol Serra de la CUP, es posicionava a favor de que les persones en risc d’exclusió percebin les ajudes per pal·liar la pobresa.

mocio ajuts lloguer cup

Des de +Tordera, defensaven la implementació de mesures socials per ajudar a les persones que pateixen dificultats econòmiques derivades de la crisi. Tot i així, Xavier Pla apuntava a que l’Ajuntament no ha de substituir la tasca de la Generalitat, que és qui, segons diu, “ha d’auxiliar les persones” en aquesta situació.

moció ajuts lloguer +tordera

Per part de Ciutadans, es van mostrar a favor de proposar ajudes per al lloguer de les persones més afectades i que, segons asseguren, també recolzarà als arrendataris.

mocio ajuts lloguer cs

Per part d’ERC, assenyalen aquesta moció com una “solució puntual” per recolzar les desenes de famílies del poble que ho necessiten. Tal i com defensen, consideren necessari oferir aquest suport  en aquests moments tan excepcionals. Així mateix, afegint-se a en Comu Podem, critiquen que no es contemplés aquesta proposta quan es va posar sobre la taula de treball de la covid. Ho explica Jordi Romaguera.

mocio ajuts lloguer erc

Des del govern, el PSC defensen que, en alguna de les esmenes que hi ha aportat, remarquen que els ajuts s’han de fer un cop finalitzada la revisió la valoració dels expedients de la Generalitat de Catalunya per tal de no compatibilitzar-ne la validesa. Així mateix, defensa que, malgrat la Generalitat és qui se n’ha d’encarregar, des de l’àrea de Serveis Socials “no s’ha oblidat de les famílies” augmentant la partida per donar ajuda en casos de desnonaments. La regidora Toñi Garcia ho defensa així.

mocio ajuts lloguer psc

Per part de Junts per Tordera, defensava també la posició del govern es no voler invalidar les ajudes als lloguers que ofereix la Generalitat. El regidor Josep Llorens afegeix que són unes ajudes que han d’aconseguir recolzar a les persones en situació de vulnerabilitat de forma efectiva.

mocio ajuts lloguer junts

La moció, que finalment va rebre diferents aportacions per part del govern, va ser aprovada per unanimitat.