El Ple dona llum verda a la nova ordenança de civisme


El Ple de l’Ajuntament de Tordera  va aprovar l’entrada en vigor de la nova ordenança de civisme del municipi. Amb l’objectiu de donar resposta i afrontar els casos d’incivisme detectats en els darrers mesos, el govern va portar a aprovació la nova ordenança reguladora que substitueix la que hi havia vigent des de fa 12 anys. Amb l’aportació de propostes d’alguns dels partits polítics, Nàdia Cantero defensa que l’ordenança ha de servir per donar resposta i dotar d’eines a l’Ajuntament per garantir la convivència respectuosa.

ordenança civisme junts

Des de la CUP, lamenten que no han rebut una reciprocitat del govern en les propostes que van presentar tan a l’ordenança de tinença d’animals i a l’ordenança de civisme, on van afegir-hi comentaris i esmenes. Oriol Serra comenta algunes de les esmenes que s’ha tingut en compte i d’altres que no i defensa l’abstenció.

ordenança civisme cup

Per part de +Tordera destaquen de forma positiva les aportacions admeses, aconseguint així un consens ampli en aquesta situació que “afecta a tothom”. El regidor del partit, Xavier Pla, destaca la regulació dels patinets i les multes contra l’abocament il·legal de deixalles. Pla en defensa la seva aprovació.

ordenança civisme +tordera

Ciutadans es mostrava favorable amb la implementació de les ordenances i celebra que s’hagi afegit requeriments com aplicar sancions a qui no respecta els horaris de recollida de brossa. Tot i així, Miriam Rocabruna assenyalava la disconformitat en el punt del respecte a les manifestacions ideològiques i creences, en què aprova que s’hagi substituït “la manifestació en respecte a la Constitució” pel respecte de les manifestacions “sempre que no siguin contràries a les limitacions establertes legalment i de drets humans”. Un canvi que ha molestat al grup però que “passa per alt” per donar prioritat al municipi.

ordenança de civisme cs

Des d’En Comú Podem, valoren de manera positiva la inclusió de la proposta de legislació dels patinets elèctrics. Tot i així, critiquen que no totes les modificacions son encertades i, per això, s’abstenien. Ho explica Salvador Giralt.

ordenança de civisme ecp

ERC, Gent de Tordera i Jovent Republicà, es critica que “l’ordenança arribi tard” i que durant aquests 12 anys no s’hagi aplicat ni difós entre la ciutadania. A més, apunta que no es resol la incògnita de la contractació dels agents cívics. Escoltem la portaveu del partit, Marta Paset.

ordenança civisme erc

L’ordenança de civisme va ser aprovada per 14 vots a favor i dues abstencions.