Comença el toc de queda: de 10 de la nit a 6 del matí


El Procicat ha aprovat les mesures de restricció de mobilitat i serveis a partir del toc de queda nocturn que s’ha instaurat a Catalunya a partir d’aquest diumenge, a les 10 de la nit, fins a les 6 del matí i que s’allargarà durant les pròximes setmanes.

Ningú pot ser al carrer durant les vuit hores que van des de les deu de la nit fins a les sis del matí, si no és per raons de feina o de força major, com emergències de salut o per tenir cura de familiars dependents.

Els establiments han de tancar a les nou del vespre, per donar una hora de marge perquè els clients i treballadors tornin a casa. Les activitats culturals es podran allargar fins a les deu i els assistents tindran temps de tornar a casa fins a les onze de la nit.

El govern ja ha explicat que es contemplen excepcions per permetre els desplaçaments de tornada a casa. També es permet treure a passejar el gos de quatre a sis de la matinada i les activitats culturals poden tancar més tard, a les deu de la nit.

L’incompliment del toc de queda es castigarà amb multes que aniran des d’un mínim de 300 euros fins a un màxim de 6.000 “per als casos de reincidència o desobediència”. Interior també ha recuperat el document de declaració d’autoresponsabilitat que ja es va instaurar durant el confinament del mes de març.