Els locals comercials tancats temporalment per la Covid pagaran la meitat del lloguer


El Govern ha aprovat reduir al 50% els lloguers dels locals comercials tancats forçosament per la pandèmia en cas que arrendatari i propietari no es posin d’acord a l’hora de rebaixar-ne el cost. La norma, aprovada finalment via decret llei per anar més enllà de la modificació del codi civil anunciat fa una setmana, pretén evitar el tancament d’empreses i la destrucció de llocs de treball i potenciar la negociació entre les parts per no judicialitzar la qüestió.

Així ho ha explicat la portaveu de l’executiu, Meritxell Budó, que ha desgranat que de la mesura aprovada se’n poden beneficiar en aquests moments llogaters de bars, restaurants, centres d’estètica, ludoteques o bingos.

BUDÓ lloguers si en un mes

Podran renegociar amb els propietaris per establir, de mutu acord, una rebaixa de les mensualitats o acollir-se, en el termini d’un mes, a la rebaixa del 50% si no hi ha pacte. El dret a beneficiar-se de la rebaixa del lloguer es manté encara que els locals estiguin fent comandes per emportar o a domicili.  A efectes pràctics, per tant, l’administració considerarà que el negoci està tancat i que pot acollir-se, també, a la rebaixa del 50%.