En Comú Podem presenta una moció per ajudar a pagar lloguers a famílies afectades pel Covid-19


En comú Podem presenta una moció demanant que l’ajuntament pagui els lloguers dels últims sis mesos a totes les famílies afectades de manera directa pel covid-19 que no puguin acollir-se a les ajudes de la Generalitat.

Segons el partit, a Tordera, tenim aproximadament 40 famílies que actualment es troben en situació d’emergència habitacional, degut a que han estat afectades directament pel covid-19, ja sigui perquè  han passat a estar en situació d’atur, han patit un Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO), han vist reduïda la seva jornada de treball pel confinament, en cas de ser empresari/a, o qualsevol altre circumstància similar que els ha suposat una pèrdua d’ingressos. Escoltem el regidor d’En Comú Podem Tordera, Salvador Giralt.

mocio ECP

Aquesta situació no afecta tan sols a aquestes famílies, sinó que també té conseqüències directament en els quaranta propietaris que no cobren els seus arrendaments durant els últims sis mesos i que en la majoria de casos son petits arrendadors que necessiten aquestes rendes per poder subsistir. Els comuns apunten  que actualment a Tordera, tenim al voltant de vuitanta famílies que estan patint innecesariament una situació d’incertesa i indefensió provocada per les circumstancies actuals que com a administració hem d’afrontar.

En Comú Podem van fer arribar aquesta proposta, entre d’altres, a l’equip de govern de l’Ajuntament de Tordera el passat mes d’abril d’aquest any 2020, però asseguren que des de l’àrea d’habitatge no s’ha considerat prioritari treballar en ella tot i la gravetat de la situació. La moció es debatrà de nou dijous en el ple del consistori.