ELS PARTITS POLÍTICS LOCALS APROVEN UNA MOCIÓ EN CONTRA DE LA PROPOSTA DE L’AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA D’IMPOSAR UN CÀNON A LA TARIFA DE L’AIGUA PER ALS USUARIS DE L’AQÜÍFER DE LA CONCA MITJANA I BAIXA DE LA TORDERA.


Tots els partits polítics municipals van aprovar ahir, en el transcurs del plenari de l’Ajuntament, una moció per mostrar el seu rebuig a la proposta de l’ACA d’imposar un cànon a la tarifa de l’aigua per als usuaris de l’aqüífer de la conca mitjana i baixa de Tordera.
El regidor d’ERC, Bernat Costas, va defensar la gestió unitària de la conca de la Tordera. Costas va traslladar una sensació de tristesa davant recents declaracions del conseller de medi ambient.

El regidor del MAT, Josep Alsina, va recordar que el seu grup ja havia presentat el mes d’octubre una moció demanant la retirada del cànon i va felicitar a tots els partits polítics pel seu vot favorable.

La regidora del PSC, Conxita Rodríguez, va mostrar el seu suport a la moció i va reiterar la necessitat que el funcionament de la dessaladora anés lligat a la gestió global de conca de la Tordera i la creació d’una comunitat d’usuaris.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va comunicar al ple, que té previst reunir-se el proper dimarts, amb el conseller de medi ambient de la generalitat, Salvador Milà, per traslladar l’opinió del poble, respecte a la decisió de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Tots els pobles de la conca de la Tordera, que inclou mitja comarca de la Selva, han firmat un manifest perquè tot Catalunya pagui el cost de l’aigua que surt de la dessaladora de Blanes.