Les classes teòriques a la universitat seran online a partir d’avui


Les universitats suspendran les classes presencials a partir d’avui. Ho han consensuat les dotze universitats catalanes amb el govern amb l’objectiu de contribuir a contenir els contagis de coronavirus a Catalunya.

Només estaran autoritzats a anar al centre els estudiants que hagin de fer pràctiques o activitat de recerca, la resta hauran de seguir el curs des de casa; una mesura que, en principi, i a l’espera del comunitat oficial, durarà quinze dies.

Els estudiants rebutgen la mesura i denuncien que l’activitat presencial ja està molt limitada aquest curs. Consideren que no es té en compte la despesa que suposa per a les famílies que puguin mantenir els estudis i remarquen que han pagat per cursar assignatures presencials.

Aquesta emissora s’ha posat en contacte amb diversos universitaris torderencs per conèixer la seva opinió sobre la mesura. Escoltem Laia Roura (UB), Pau Carbonell (UdG) i Ruth Maresma.

universitaris online

Aquesta mesura afecta directament la jornada de vaga convocada el 21 d’octubre a les universitats.

Els estudiants asseguren que la mantindran, mentre que les universitats diuen que s’haurà de canviar de data.