A partir de demà hauran de tancar bars i restaurants durant 15 dies


El Govern ha confirmat que tanca bars i restaurants i imposa noves restriccions d’aforament a comerços i actes culturals per frenar els contagis de coronavirus. L’executiu redueix al 30% l’aforament al comerç i als mercats, obliga a suspendre congressos, convencions i fires, tanca sales de jocs i bingos i limita les activitats esportives als gimnasos. Bars i restaurants tancaran 15 dies però podran oferir recollida o servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als hostes. Als espectacles culturals, l’aforament serà del 50%.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès diu que “cal actuar avui per evitar un confinament total en les properes setmanes”.

restriccions 1

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, explica que la relació social s’ha de limitar a la bombolla de convivència i a una “possible” bombolla ampliada. Demana a qui detecti incompliments que ho comuniqui a les forces de seguretat.

restriccions 2

Les noves mesures aprovades pel Procicat deixen sense efecte les resolucions aprovades en les últimes setmanes a nivell territorial, i unifiquen els criteris a tota Catalunya. A banda d’impulsar restriccions, el Procicat també recomana evitar els desplaçaments fora del municipi de domicili per limitar la mobilitat

El Govern preveu que les mesures entrin en vigor entre dijous i divendres i tenen una durada inicial de 15 dies. Les restriccions han de rebre l’aval del TSJC.