Les emissores municipals de Tordera, Pineda, Palafolls, Malgrat i Calella, guardonades als Premis Ràdio Associació per l’Especial Temporal Glòria


El XX Premis Ràdio Associació de Catalunya han atorgat la Menció de Qualitat, en la categoria de Millor programa de Ràdio Local, al programa ‘Especial Temporal Glòria’, dirigit i presentat per la periodista Maria-Josep Hernández, directora de Ràdio Pineda. El programa el van fer conjuntament Ràdio Tordera, Ràdio Pineda, Ràdio Palafolls, Ona Malgrat i Ràdio Calella TV.

Van participar Albert Sabater (director de Ràdio Tordera), Marc Ferri (director de Ràdio Palafolls), Emili Pacheco (periodista de Ràdio Malgrat), Jordi Terme (tècnic de Ràdio Calella TV), Pep Basart (periodista de Ràdio Pineda) i Maria-Josep Hernàndez, (periodista i directora de Ràdio Pineda). En aquest programa, es van poder escoltar diferents testimonis dels dies del temporal i la vivència dels periodistes que en van informar, posant en valor el paper de les emissores municipals en la informació directe i de proximitat amb la ciutadania.

La pandèmia del Covid va obligar a suspendre la Gala dels 20ns Premis Ràdio Associació que s’havia de celebrar al març. Aquest dijous 8 d’octubre se celebra al Foyer del Liceu amb accés de públic restringit limitat als guanyadors. Per aquest motiu, s’ha pensat una fórmula de participació fàcil per tothom com és l’enviament de missatges per twitter que es publicaran en directe per l’streaming que s’emetrà a partir de les 19:30h a través de la web http://radioassociacio.cat/

Ràdio Tordera es va convertir aquells dies en un referent informatiu no només a Tordera, sinó arreu del país. La pàgina web de l’emissora, radiotordera.cat, va rebre durant la setmana del temporal Glòria 8.115 visitants. Concretament, aquesta xifra d’usuaris únics es va registrar entre el dilluns 20 i divendres 24 de gener. Aquest nombre de visites representen un augment del 277% respecte a els registres habituals del portal.Pel que fa a la xarxa social Facebook, es va registrar una dada històrica. Els continguts de Ràdio Tordera reproduïts durant l’episodi del temporal, a través de notícies, vídeos i reportatges van arribar a 148.836 internautes.

 Aquesta és la xifra de persones que van veure o consultar en algun moment els continguts que penjava l’emissora. D’aquests milers d’usuaris, 58.353 van interactuar amb nosaltres, a través d’un m’agrada, emoticona o comentaris.

A Twitter, els continguts elaborats per l’emissora local van arribar a 80.287 persones. Un material que també vam compartir a Instagram, malgrat que no disposem de dades sobre el seu abast.

Durant l’episodi del temporal Glòria, Ràdio Tordera va destinar tots els recursos humans i tècnics per explicar la situació minut a minut. Gràcies a la coordinació amb el departament de comunicació de l’Ajuntament, es va prioritzar una informació precisa, clara i útil.

Ràdio Tordera vol agrair a oients i internautes la seva confiança amb el mitjà públic local. Un esforç que també s’ha vist reconegut a través dels premis Ràdio Associació de Catalunya.