Es demana que no s’accedeixi als parcs quan hi hagi molts infants i que només un adult acompanyi els nens


Salut i Protecció Civil han optat, de moment,  per no tancar els parcs infantils, però sí que considera “necessari” reforçar les pautes per a les famílies “per a fer-ne un ús correcte”, i alhora instar a les administracions locals a fer un control d’aquest espais.

Les autoritats sanitàries demanen als ajuntaments  que reforcin els missatges informatius en els accessos als parcs infantils sobre evitar aglomeracions i mantenir distàncies de seguretat interpersonal. De fet, hauran de reduir els aforaments per a fer-ho possible en espais d’afluència important de forma habitual (al 50% com a norma general), i podran tancar-ne els de major concurrència on no es puguin garantir distàncies ni evitar aglomeracions. A més, caldrà incrementar la neteja i desinfecció d’espais que presentin superfícies de contacte (gronxadors, tobogans, baranes i escales, superfícies d’escalada, etc.), d’espais tancats o semitancats (casetes de joc, túnels o tubs), equipaments per a fer exercici, bancs, taules i papereres.

Així, es demana que no s’accedeixi als parcs quan hi hagi molts infants, que s’extremi la higiene de mans, evitar berenar en l’espai de joc i es recomana que només un adult acompanyi els nens. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia demana que els propis pares ajudin a complir aquestes mesures.

Alcalde parcs infantils

També es recorda que l’ús de la mascareta a partir dels sis anys inclosos i “sempre que sigui possible” entre els tres i cinc anys.