Es tanca la campanya forestal amb menys incendis dels últims anys


La campanya forestal del 2020 a Catalunya ha finalitzat amb un balanç de 149 incendis forestals, les millors dades de l’última dècada. Entre el 15 de juny i el 15 de setembre, segons les dades provisionals elaborades pels Agents Rurals, han cremat a Catalunya un total de 90,11 hectàrees en aquest tipus d’incendis, de les quals 49,24 corresponen a terreny forestal i 40,86 hectàrees a zones no forestals. L’incendi amb més magnitud es va produir el 19 d’agost al paratge del Bosc d’en Perpinyà, a Caldes de Malavella (La Selva), on van cremar un total d’11,77 hectàrees.

L’abundància de les precipitacions i la regularitat ha fet que el risc d’incendi forestal s’hagi mantingut baix durant el període estiuenc a zona de Tordera i l’Alt Maresme. El cap de bombers del Parc de voluntaris de Tordera, Eduard Caimel, detalla les principals sortides d’aquest estiu.

balanç incendis estiu 1

L’estiu, doncs, ha estat marcat per incidents causats per les pluges torrencials i les ràfegues de vent que han provocat destrosses. Una situació que, tal i com avisa Eduard Caimel, podria comportar greus conseqüències si es pronuncien més a Tordera.

balanç incendis estiu 2

El Parc de Bombers, a més, no ho ha tingut fàcil. Si la històrica demanda per aconseguir efectius ja és una problemàtica, enguany, amb el coronavirus, les restriccions sanitàries no permeten el moviment entre diferents parcs. Justament, les convocatòries de noves places de bombers va quedar aturada amb la irrupció de la crisi sanitària.