Desenes de persones es concentren davant l’Ajuntament de Tordera en rebuig a la inhabilitació de Torra


Desenes de persones es van concentrar aquest dilluns a la plaça de l’Ajuntament per mostrar el seu suport al president inhabilitat Quim Torra. Així, han volgut condemnar la sentència del Tribunal Suprem, sumant-se a la convocatòria feta per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), entitats que van cridar a mobilitzar-se davant els ajuntaments d’arreu de Catalunya.

En el transcurs de l’acte es van veure diverses pancartes amb el lema “Llibertat presos polítics”. Precisament, la decisió judicial es basa en el requeriment de la Junta Electoral Central (JEC), que va ordenar retirar una pancarta del Palau de la Generalitat en suport als líders independentistes.

Durant l’acte, en el qual els assistents anaven amb mascareta i s’ha guardat la distància de seguretat, es va llegir un manifest en el qual es va titllat “d’atac” a la sobirania de Catalunya la sentència de l’alt tribunal, que també va qualificar com a “injusta i incomprensible” i “orquestrada” per, segons continua el text, “impedir el lliure exercici dels drets i llibertats més fonamentals”.

El manifest també afirma que la inhabilitació de Torra demostra “la deriva repressiva i desacomplexada de l’Estat” i que, a més, “evidencia una veritable causa general contra l’independentisme”. Finalment, es va demanat l’amnistia per als líders independentistes empresonats com a via per resoldre el conflicte català i s’ha tornat a defensar el dret a l’autodeterminació. Escoltem un fragment del manifest llegit per membres de l’ANC i Omnium.

manifest torra

Per la seva banda, L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, reivindicava la figura del president Torra i la basant repressiva de l’estat.

manifest alcalde

La concentració estava organitzada per les entitats sobiranistes. Òmnium ho feia sota el lema ‘Mai no podran inhabilitar el poble!’, mentre que l’ANC va escollir com a lema ‘Defensem el President, lluitem la independència!’.