La diputació destina 5.800 euros a Tordera per l’abordatge integral de les violències masclistes


La Diputació de Barcelona destina 31 milions d’euros a polítiques socials per reactivar els municipis, oferint un conjunt de nous recursos al Catàleg de la Xarxa de Governs Locals de l’any 2020, amb la finalitat de fer front a les conseqüències socials i econòmiques que la pandèmia COVID 19 està provocant en els nostres pobles i ciutats. És un Pla de xoc per a la reactivació social dels municipis de la província, que aglutina 6 milions d’euros en total amb mesures per als col·lectius més vulnerables.

Entre aquests nous recursos, es troba el Fons de prestació per l’abordatge integral de les violències masclistes, recurs econòmic dotat d’un milió d’euros, adreçat als municipis iguals o superiors a 5.000 habitants, destinat a reforçar els equips municipals d’atenció (ajut psicològic, jurídic, laboral, social i habitacional), així com la continuïtat dels programes de sensibilització i prevenció d’aquest àmbit. La diputació aporta a Tordera 5.800 euros en aquest programa. La regidora de serveis socials, Toñi Garcia detalla on es destinen aquest diners.

Toñi violencia masclista

Aquests recursos són molt necessaris en aquests moments ja que des de l’inici de la crisi sanitària s’ha detectat un 88% d’increment de les trucades per causa de violències masclistes.