La quarantena de contactes de positius serà de 10 dies a partir de la setmana vinent


A partir de la setmana que ve, les quarantenes dels contactes estrets d’un positiu es reduiran dels 14 dies actuals fins als 10. S’equiparen, d’aquesta manera, als dies d’aïllament que han de complir les persones que donen positiu de Covid. Salut Pública ha anunciat la modificació aquest dimarts al matí, un canvi que respon a la voluntat que es compleixin millor les quarantenes

Real estate icons

En una compareixença a la tarda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha recordat que el compliment ara “no arriba al 50%” i ha argumentat que confien que hi hagi un acatament millor amb la reducció de 4 dies.

argimon 10 dies

Argimon ha admès que “no hi ha consens” entre els experts sobre la conveniència d’escurçar ara la quarantena dels contactes. “Sí que hi ha un consens. Que el més segur són 14 dies”, ha matisat, tot afegint que “com en tot, és una balança” i s’ha valorat el benefici que es pot obtenir en passar de 14 dies a 10.