EL PREGÓ DEL TORDERENC JOAQUIM HARO, EL CORREFOC I EL BALL AMB L’ORQUESTRA GIRASOL DONEN EL TRET DE SORTIDA OFICIAL A LA FESTA MAJOR DE TORDERA.


Avui comença oficialment la festa major de Tordera 2005. Les activitats de la revetlla de Sant Bartomeu començaran a les dotze del migdia al teatre Clavé amb el lliurament de premis i la inauguració de l’exposició de pintura ràpida Manel Soler. Les obres romandran exposades fins el dia 28 d’agost al teatre Clavé. A les sis de la tarda es durà a terme la inauguració de l’exposició filatèlica Expotor 2005. Coincidint amb els trenta anys de la fundació del Club Filatèlic Tordera, l’exposició serà d’exhibició. Un dels membres de l’entitat, Josep Matas, explica el contingut de l’exposició d’enguany.

Durant l’acte, es farà l’entrega de premis als guanyadors de l’enquesta realitzada a la Juvènia 2005. L’exposició romandrà oberta fins el 28 d’agost de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.
Les activitats de la revetlla de sant Bartomeu continuaran a 2/4 de 8 del vespre a l’Esplai de la gent gran amb l’homenatge a la parella de més edat i la inauguració de l’exposició artesanal “ART 2005”. El president de l’entitat, Salvador Puig, avança el nom dels homenatjats.

Com és habitual, el correfoc donarà entrada a les activitats de la nit del 23 d’agost. A partir de les 10 de la nit, la colla de diables de Tordera iniciarà el recorregut des de la plaça Lluís Companys fins la plaça de l’Església, passant pels carrers d’Amadeu Vives, camí Ral, carrer de Sant Ramon i dels Ciutadans. El president de l’entitat, Albert Galceran, ofereix algunes recomanacions als assistents del correfoc.

A les 11 de la nit, la plaça de l’església serà l’escenari del pregó de festes de la festa major. El pregoner d’enguany és el torderenc Joaquim Haro, autor del llibre “Quinito quin curs el teu” i professor de l’escola Brianxa de Tordera. La regidora de cultura i festes de l’Ajuntament de Tordera, M. Àngels Cayró, justifica l’elecció de Joaquim Haro com a pregoner d’enguany.

Just després del pregó de festes, començarà el ball popular amb l’orquestra Girasol. La regidora de festes, M. Àngels Cayró, explica els motius de l’elecció d’aquest conjunt musical.

A continuació, darrere la plaça de l’Església hi haurà sessió de música fins a la matinada amb la disco mòbil Platja d?Aro. L’endemà, la diada de Sant Bartomeu s’iniciarà amb l’actuació de The Mckensy’s Clan Band a dos quarts de vuit del matí a la plaça de l’Església. Mitja hora més tard començarà la despertada popular pels carrers del poble, que finalitzarà amb una mascletada a càrrec dels diables de Tordera. Seguidament, se servirà xocolata desfeta per a tothom.
A les 11 del matí, a l’església parroquial, se celebrarà l?ofici solemne amb la participació de la Coral de la parròquia de Sant Esteve de Tordera. Seguidament, es farà la tradicional caminada fins al Camí Ral amb l’acompanyament, en aquest cas, de la cobla Thermalenca. La colla de geganters de Tordera, informa que demà diada de sant bartomeu, oferiran una petita cercavila des de davant al sindicat, direcció a l’església parroquial on també acompanyaran les autoritats fins al camí ral. A 2/4 d’una del migdia, començarà el tradicional i popular Cós.
Les inscripcions es faran a la plaça de la Concòrdia a partir de 2/4 d’onze fins les dotze del migdia. El lliurament de premis serà a la plaça de l’Església i finalitzarà amb una audicó de sardanes a càrrec de la cobla Thermalenca. Demà a la tarda, a partir de 2/4 de sis es durà a terme el concert de festa major a càrrec de l’orquestra Selvatana. A les set, al pavelló de la plaça de la Concòrdia, començarà el Festival de Patinatge Artístic a càrrec de la secció de patinatge del CP Tordera. La membre del club, Pilar Balaguer ens explica les actuacions previstes.

Simultàniament, a la plaça de l’Església l’Associació la Nostra Dansa organitza una audició de sardanes amb la cobla Thermalenca. A les vuit del vespre, la pista de l’Amistat acull el ball de tarda a càrrec de l’orquestra Selvatana. A dos quarts de deu de la nit, es durà a terme l’enlairament del castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Igual.
Més tard, a les onze de la nit a la plaça de l’Església, tindrà lloc una nova audició de sardanes, en aquest cas amb l’orquestra Selvatana. Finalment, les activitats de la diada de Sant Bartomeu, patró de Tordera, es clouran amb el ball de nit a càrrec de l’orquestra Selvatana. Serà a partir de les dotze de la mitjanit a la pista de l’Amistat i es farà el tradicional ball del Fanalet.

El dijous, 25 d’agost, les activitats s’iniciaran a les 10 del matí amb el quart torneig de bitlles catalanes de festa major, organitzat per l’agrupació l’amistat. Abans de la prova s’oferirà un esmorzar per tots els assistents al preu 1 euro, tal i com explica el president de l’entitat, Esteve Maresme.

A les 11 del matí, començarà el tradicional concurs de castells de sorra al parc de la sardana. La regidora de festes, Maria angels Cayro avança algunes novetats en l’edició d’enguany del concurs.

Les inscripcions per al concurs de castells de sorra es faran al mateix parc de la sardana abans de començar el concurs.
A dos quarts de 6 hi haurà el concert de festa major a càrrec de la Blanes Orquestra. A les 7 de la tarda, l’associació La Nostra Dansa organitza a la plaça de l’església la cloenda del curset de sardanes amb la cobla La Bisbal Jove i l’actuació de la colla sardanista Antaviana. El membre de l’entitat, Josep Megias convida a tothom a participar en l’activitat.

Dimecres a la tarda, al camp municipal d’esports se celebrarà un partit de futbol entre el CF Tordera i el Gramanet. A les 8 del vespre a la pista de l’Amistat tindrà lloc el ball de tarda a càrrec de la Blanes Orquestra. A les 10 al Teatre Clavé, l’entitat cineclub 24 IPS organitza la NIT DE CINEMA DE TERROR I SÈRIE B amb la projecció de la pel·lícula “L’atac dels tomàquets assassins” de John De Bello i seguidament la projecció de la pel·lícula “The rocky horror picture show” de Jim Sharman. Seguidament, a les 11 de la nit, a la plaça de l’Església hi haurà sardanes amb la Blanes Orquestra. Finalment, a la mitjanit, a la pista de l’amistat, començarà el ball de nit amb la blanes Orquesta i el ball de rams.