EL PREGÓ DEL TORDERENC JOAQUIM HARO, EL CORREFOC I EL BALL AMB L’ORQUESTRA GIRASOL DONEN EL TRET DE SORTIDA OFICIAL A LA FESTA MAJOR DE TORDERA.


Demà començarà oficialment la festa major de Tordera 2005. Les activitats de la revetlla de Sant Bartomeu començaran a les dotze del migdia al teatre Clavé amb el lliurament de premis i la inauguració de l’exposició de pintura ràpida Manel Soler. Les obres romandran exposades fins el dia 28 d’agost al teatre Clavé. El mateix dimarts a les sis de la tarda es durà a terme la inauguració de l’exposició filatèlica Expotor 2005. Coincidint amb els trenta anys de la fundació del Club Filatèlic Tordera, l’exposició serà d’exhibició. Un dels membres de l’entitat, Josep Matas, explica el contingut de l’exposició d’enguany.

Durant l’acte, es farà l’entrega de premis als guanyadors de l’enquesta realitzada a la Juvènia 2005. L’exposició romandrà oberta fins el 28 d’agost de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.
Les activitats de la revetlla de sant Bartomeu continuaran a 2/4 de 8 del vespre a l’Esplai de la gent gran amb l’homenatge a la parella de més edat i la inauguració de l’exposició artesanal “ART 2005”. El president de l’entitat, Salvador Puig, avança el nom dels homenatjats.

Com és habitual, el correfoc donarà entrada a les activitats de la nit del 23 d’agost. A partir de les 10 de la nit, la colla de diables de Tordera iniciarà el recorregut des de la plaça Lluís Companys fins la plaça de l’Església, passant pels carrers d’Amadeu Vives, camí Ral, carrer de Sant Ramon i dels Ciutadans. El president de l’entitat, Albert Galceran, ofereix algunes recomanacions als assistents del correfoc.

A les 11 de la nit, la plaça de l’església serà l’escenari del pregó de festes de la festa major. El pregoner d’enguany és el torderenc Joaquim Haro, autor del llibre “Quinito quin curs el teu” i professor de l’escola Brianxa de Tordera. La regidora de cultura i festes de l’Ajuntament de Tordera, M. Àngels Cayró, justifica l’elecció de Joaquim Haro com a pregoner d’enguany.

Just després del pregó de festes, començarà el ball popular amb l’orquestra Girasol. La regidora de festes, M. Àngels Cayró, explica els motius de l’elecció d’aquest conjunt musical.

A continuació, darrere la plaça de l’Església hi haurà sessió de música fins a la matinada amb la disco mòbil Platja d’Aro.