En Comú Podem Tordera presenta una moció de suport a la plataforma “Volem Jornada Contínua a Catalunya”


En Comú Podem Tordera presenta una moció exigint que els centres d’educació primària puguin escollir democràticament  el tipus de jornada escolar que volen i donant suport a la Plataforma “Volem Jornada Contínua a Catalunya”. 

La Jornada continuada s’ha estès de manera generalitzada en les escoles públiques de tot l’estat conforme les autonomies l’han permès i actualment Catalunya és l’única comunitat autònoma de l’estat que prohibeix la lliure elecció d’aquest horari a les escoles.

ECP Tordera consideren que davant la situació sanitària que estem vivint, la Jornada Contínua és una mesura necessària i urgent que ajuda a:

– Reduir el nombre d´aglomeracions en les entrades i les sortides i, per tant, del risc de contagis que comporten

– Reduir el temps dedicat a les entrades i sortides, que ara resulten més complicades perquè han de ser esglaonades per tal de garantir la separació dels diferents grups de convivència

– Reduir la dependència del servei de menjador i que les famílies puguin tenir més opcions d´elecció i el servei pugui baixar les seves ràtios

– Reduir els costos econòmics, afectius, de salut, etc. que, en moltes persones i famílies, comporta l’ineficient organització del temps de Jornada partida per tal de conciliar l’activitat escolar amb la resta de necessitats personals, familiars i socials.

El regidor d’En Comú Podem Tordera, Salvador Giralt aposta per aplicar la jornada Contínua a Catalunya pels beneficis que comportaria.

mocio ECP

Davant la negació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya d’aplicar la Jornada Contínua a les escoles on les famílies així ho vulguin majoritàriament, la Plataforma ha organitzat tot un seguit d’accions reivindicatives a les que volem donar suport.

Per aquestes raons des d’En Comú Podem Tordera proposen instar a la Generalitat i al Departament d’Ensenyament a escoltar a les famílies que ho demanen.