Joan Ramón Resina rep avui la Creu de Sant Jordi


El filòleg Joan Ramon Resina, fill d’una família torderenca, va ser notificat el passat mes de juliol que havia estat premiat amb de la Creu de Sant Jordi 2020, guardó que atorga cada any la Generalitat de Catalunya. La distinció havia de ser atorgada el 20 de juliol, però degut a la pandèmia l’acte va ser ajornat i l’entrega del guardó es farà avui, dilluns 21 de setembre, dos mesos després del que estava previst. 

Resina és Doctor en Literatura Comparada per la Universitat de Califòrnia (Berkeley) i en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona. El filòleg Joan Ramon Resina té un lligam familiar amb tordera ja que, fins que es va traslladar a Estats Units, ha estiuejat al municipi amb els seus avis. De fet, la seva mare havia nascut i viscut al poble.

El Doctor Resina rep el premi per les recerques que ha dut a terme en el camp de la narració europea moderna i contemporània, la teoria literària, la història de les idees, els estudis de cinema i la història cultural i política ibèrica. El Govern ha aprovat concedir la Creu de Sant Jordi a 30 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Resina es mostra molt satisfet del reconeixement rebut.

creu sant jordi 2

La torderenca Pilar Balaguer recollirà avui el premi en nom del seu cosí, Joan Ramon Resina.