Naturalistes demanen a la generalitat que s’impliquin a fons per preservar el delta de la Tordera


Els Naturalistes del Montnegre i la Tordera demanen que la Generalitat s’impliqui a fons per preservar l’espai natural de la desembocadura de la Tordera, que aquest 2020 està experimentant una regeneració important i un augment de la presència d’ocells. La millora de l’entorn va començar amb les pluges del temporal Gloria-que van permetre guanyar al  mar uns 300 metres de delta-seguit d’un període sense gent a causa del confinament pel coronavirus. Actualment, l’espai forma part de la xarxa Natura 2000 i ja està protegit, per el biòleg Enric Badosa, en declaracions a Catalunya Ràdio, demana fórmules per garantir-ne la preservació. Que sigui més àmplia i que sigui tot l’any.

badosa

Els ajuntaments de Blanes i Malgrat de mar han intensificat el control d’accés a la zona natural i es continuarà interposant multes per els usuaris que no respectin les normatives establertes.