Ciutadans proposa mesures a l’ajuntament per reforçar la lluita contra l’okupació il·legal d’habitatges


Ciutadans proposa reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l’okupació il·legal d’habitatges. Això és el que recull una moció que la formació taronja ha presentat a l’ajuntament de Tordera perquè es porti a debat en el proper ple municipal.
Tal i com ha explicat el portaveu de la formació taronja a Tordera, Miriam Rocabruna, la proposta de Cs contempla l’elaboració d’un pla municipal específic que permeti a l’ajuntament de Tordera lluitar de forma més eficaç contra l’okupació il·legal.

Tordera. Bloc de pisos ocupat per famílies al carrer Roncesvalles, a prop del tanatori

En aquest sentit es proposen mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles okupats il·legalment als seus legítims propietaris, de manera que es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica. També es preveu posar en marxa i reforçar mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l’okupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns, que són els que millor coneixen la realitat dels seus barris. O l’elaboració d’un cens en què s’indiqui si el tipus d’okupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa.
Així mateix, la proposta de Ciutadans per lluitar contra l’okupació il·legal a Tordera contempla reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l’okupació i impulsar la creació d’una unitat de Policia Local destinat a la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats o susceptibles d’okupació. Escoltem la regidora Miriam Rocabruna.

okupes ciutadans

El portaveu de Cs a Tordera, ha assegurat que “les okupacions estan augmentant de forma alarmant a Tordera , provocant problemes greus de convivència i convertint la vida de les famílies i les comunitats de veïns en un autèntic malson” . Rocabruna, ha explicat que el seu partit ha registrat una llei anti-okupes al Congrés dels Diputats que sigui “més dura amb aquestes pràctiques i permeti desallotjar els okupes de manera exprés” però ha afegit que és molt important comptar amb el suport de l’administració local que és la més propera als ciutadans.