Tordera es troba en risc molt alt de contagi de Covid-19


Tordera registra 14 casos de Covid-19 a la última setmana i es posiciona en risc molt alt. El total de casos al municipi ja és de 129 i es marquen 1677 casos sospitosos. Això representa un augment respecte les xifres d’altres setmanes.

Aquestes xifres suposen 20 casos registrats a Tordera en les dues últimes setmanes. La Taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 3.52 (l’epidèmia creix si és superior a 1). 

Actualment el risc és alt, amb un índex de risc de 409.36. Cal tenir en compte, que ciutats com Girona i Salt que ja tenen restriccions importants tenen un índex de risc de 900.  

És per això que els elements de protecció són tan importants. El correcte ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat i un rentat de mans habitual són prioritaris per a la salut. De fet, una persona portadora del virus i que no porti mascareta, té una possibilitat de transmissió a una persona sana que porti mascareta del 70%. El director del Centre d’Atenció Primària de Tordera, Leonardo Heredia, explica que és absolutament necessari fer ús de la mascareta.

grups de rebrots 1

El doctor Heredia, explica d’on sorgeixen la majoria de rebrots i a quins grups.

grups de rebrot 2

De fet, segons dades del Consell comarcal del Maresme, el 40% de les transmissions de la COVID-19 tenen lloc abans de presentar símptomes.