Uns 2600 alumnes comencen un curs escolar atípic a Tordera.


Aquest matí s’ha iniciat el curs escolar 2020-2021 que està marcat per la situació sanitària que porta la Covid-19. Enguany, totes les escoles han confeccionat un protocol per adaptar les instal·lacions, els docents i els programes educatius a les mesures de seguretat. Tots aquests plans d’actuacions han estat aprovats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. A Tordera, uns 2.600 alumnes assistiran als diferents centres públics i concertats del municipi. 

D’altra banda, l’Ajuntament de Tordera ha ofert eines i serveis per facilitar l’entrada al curs 20-21. En destaca el servei de neteja i desinfecció que es farà a tots els centres escolars (al matí, migdia i al final del dia). També s’ha ofert material com mascaretes, termòmetres, gel o tanques. El regidor d’ensenyament a l’Ajuntament de Tordera, Pau Megías, explica el que han posat al servei de les escoles.

megias curs escolar 1

Megías és crític amb el Departament d’Ensenyament, que com ha explicat a Ràdio Tordera, ha fet difícil treballar i saber quin era el full de ruta a seguir.

megias curs escolar 2

Tot i això, el regidor d’ensenyament s’ha mostrat optimista i es marcava tres punts objectius principals pel curs: facilitar la feina dels equips directius,  gestionar els possibles positius i coordinar escoles i el CAP de Tordera.

megias curs escolar 3

Cal destacar, també, que des de l’Ajuntament de Tordera s’estan impulsant diferents cursos per a mestres i a famílies. Estan encarats al suport emocional que s’ha de fer als alumnes i l’alfabetització digital que les famílies han d’incorporar ja que els tràmits i reunions amb els docents en aquest nou curs es faran de forma totalment telemàtica.