Afectacions a la R1 per les obres a la Sagrera


Els horaris de la línia R1 de Rodalies, al seu pas pel Maresme, estan alterats degut a les afectacions de les obres de la futura estació intermodal de la Sagrera. Les actuacions que Adif durà a terme a La Sagrera obligaran a circular en via única en un tram d’1’7 quilòmetres al trajecte Sant Adrià de Besòs – Clot Aragó. Aquesta limitació de la capacitat operativa comportarà una reducció de l’oferta als trens de la línia R1. L’obra es realitza per traslladar les vies de la línia R1 al seu emplaçament definitiu a la futura estació de la Sagrera. Amb aquestes actuacions afegides a les que s’inicien a l’àmbit de Martorell el servei de l’R1 es prestarà de la següent manera:

  • Malgrat de Mar – L’Hospitalet de Llobregat: Reducció de l’oferta
  • 6 trens per hora i sentit en hora punta
  • 4 serveis per hora i sentit durant la resta de la jornada
  • Blanes – Malgrat: servei per carretera per les obres del reconstrucció del pont ferroviària sobre el riu Tordera

Els treballs a la Sagrera tenen un termini de 18 mesos i també provocaran afectacions a altres línies de circulació. La nova estació de la sagrera tindrà un vestíbul de 12.000 m² i donarà accés a les línies de rodalies, d’alta velocitat i al metro, a més d’incorporar un aparcament amb més de 1000 places. Cal consultar prèviament els horaris de servei a l’aplicació o la web de Renfe-Rodalies.