Bombers de Tordera han actuat en incidents meteorològics en un estiu atípic


La campanya d’estiu d’incendis forestals tanca amb un balanç favorable sobre les actuacions. En un any del tot atípic, amb la clara reducció de la mobilitat degut a la pandèmia del coronavirus i una precipitació abundant, no s’ha lamentat cap incendi destacable a la zona.

L’abundància de les precipitacions i la regularitat ha fet que el risc d’incendi forestal s’hagi mantingut baix durant el període estiuenc a zona de Tordera i l’Alt Maresme. El cap de bombers del Parc de voluntaris de Tordera, Eduard Caimel, detalla les principals sortides d’aquest estiu.

balanç incendis estiu 1

L’estiu, doncs, ha estat marcat per incidents causats per les pluges torrencials i les ràfegues de vent que han provocat destrosses. Una situació que, tal i com avisa Eduard Caimel, podria comportar greus conseqüències si es pronuncien més a Tordera.

balanç incendis estiu 2

El Parc de Bombers, a més, no ho ha tingut fàcil. Si la històrica demanda per aconseguir efectius ja és una problemàtica, enguany, amb el coronavirus, les restriccions sanitàries no permeten el moviment entre diferents parcs. Justament, les convocatòries de noves places de bombers va quedar aturada amb la irrupció de la crisi sanitària.