ANC i Òmnium preparen un acte conjunt a l’Alt Maresme per la Diada


La Diada Nacional de Catalunya serà, per primer cop, un dia condicionat per les restriccions sanitàries d’arreu del territori. Aquest any, doncs, serà impossible repetir les imatges de les grans concentracions de persones als carrers de Barcelona o en diferents indrets estratègics del país. És per això que des de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) es prepara una sèrie de concentracions presencials però descentralitzades, estàtiques i amb rigoroses mesures de seguretat.

Les entitats independentistes del municipi han anunciat que s’estaria preparant un acte conjunt de de l’Alt Maresme en dos llocs diferents. La localització escollida és Blanes, a la Plaça Independència i a Malgrat de Mar, a la Nacional-II. El coordinador de l’ANC de Tordera, Joaquim Bou, parlava de l’acte en un moment d’incertesa.

diada 1

De fet, ja s’han confirmat algunes concentracions a Figueres o Salt, amb poc més de 200 places i amb cita prèvia. Tot i així, tan ANC Tordera com Òmnium Cultural de l’Alt Maresme demanen que, si no es pot assistir a l’acte, tothom surti al balcó a les 17:14 amb una estelada.

A més, tot i que en una situació d’incertesa, també hi ha la voluntat de celebrar l’ofrena floral a Tordera, que enguany es tornaria a celebrar l’11 de Setembre. Ho explica la coordinadora d’Òmnium Alt Maresme, Montse de Diego.

diada 2

Per a participar de l’acte de l’11 de Setembre, organitzat per l’ANC i amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, cal inscriure’s de forma digital i de forma prèvia a l’enllaç de la web inscriu.me. ( https://www.inscriu.me/ca/11s-2020-a-blanes )